SENSA STIJLCOACH SCHOOL

Dé Stijlcoachopleiding die compleet en transformerend is

Je wilt graag andere vrouwen laten shinen en een bijdrage leveren aan hun transformatie. Je voelt aan alles dat dit is wat je te doen hebt! Je weet het nu zeker: jij wilt Stijlcoach worden.

 

 

GAAT DIT OVER JOU?

 

~ Jij helpt nu al vaak je zus of je vriendinnen met hun stijl en garderobe in je vrijetijd. Het gaat je moeiteloos af, je bereikt mooie resultaten. Je zou hier dolgraag je beroep van willen maken en hier je brood mee willen verdienen.

 

~ Jij bent al Stijlcoach, maar jij voelt het verlangen om je verder te ontwikkelen in dit mooie vak. Je hebt behoefte aan meer verdieping, zodat jij je klanten een grotere transformatie kunt geven.

 

~ Je bent nu psycholoog of coach en werkt graag met mensen. Het geeft je vervulling. maar het is ook best zwaar en saai. Je hebt behoefte aan iets luchtigers, creatievers, iets met meer afwisseling en dynamiek.

 

~ Je bent nu Loopbaancoach. Je helpt vrouwen bij het vinden van hun droombaan en werkt samen aan een nieuwe invulling en daarbij hoort ook een nieuwe uitstraling. Het lijkt je fantastisch om dit kloppend te maken, zodat ze van binnen en van buiten klaar zijn voor een nieuwe start.

 

~ Je werkt in de mode als bv. verkoopster. Je hebt hart voor je klanten en vind het heerlijk om ze te laten shinen, maar je ziet dat het advies nog wel wat persoonlijker kan. Je zou daar graag de juiste tools en kennis voor willen hebben, zodat ze vaste klant worden en voor jouw kwalitatieve advies terugkomen.

 

~ Je hebt een goede baan, werkt veel vanuit het hoofd, maar je merkt steeds vaker dat je meer vanuit gevoel en intuïtie zou willen werken. Je wilt graag je passie voor kleur en creativiteit tot uiting laten komen, je bent toe aan een carrièreswitch.

Personal branding
quote opleiding
quote voor kleur en kledingadvies
hi 1

Ik ben Anique, moeder van twee opgroeiende dochters Britt en Jente, vriendin van Marcel. Samen wonen we in het mooie Leiden.
Sinds een paar jaar ben ik Stijlcoach, ik doe dat met heel veel liefde en passie, ik leef mijn Missie en mijn droom.

 

HOE HET BEGON

 

Mijn eigen stijl is heel belangrijk voor me, het laat zien wie ik ben.
Ik ontwikkelde deze op de Kunstacademie, ik deed de richting Modevormgeving.
Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als kinderkleding ontwerpster voor verschillende merken zoals Mexx, Lapagayo en Jubel.
Mààr na twintig jaar kreeg ik andere interesses en behoefte aan meer diepgang.
Ik had het gevoel niet al mijn talenten te benutten.

 

STIJLCOACH EN MINDF*CKS

 

Ik speelde wel eens met het idee om Stijlcoach te worden, maar al snel kwamen er allerlei gedachtes voorbij: daar ben ik toch niet het type voor of dat verwachten ze toch niet van mij? Kortom; allerlei mindfucks die mij tegenhielden, het duurde nog even….
Vaak had ik een dubbel gevoel bij de modewereld wanneer ik het enorme aanbod in de winkels aantrof. Eigenlijk hield ik helemaal niet van Trends en Fast Fashion; veel te oppervlakkig.
Wèl hield ik van mooie stoffen, bijzondere kleurencombinaties en een sophisticated look.
Mijn verlangen naar creativiteit én meer diepgang werden steeds groter.
Al snel kwam ik weer uit bij het vak van Stijlcoach: de combinatie van mijn wensen, ervaring en kwaliteiten maakten dat ik ervoor ging!

 

NEXT LEVEL

 

Ik hielp al heel wat vrouwen met het ontdekken van hun eigen stijl, deed vele Stijl- en Kleurplannen.
Maar ook nu weer verlangde ik naar meer diepgang, ik haalde er naar mijn idee niet alles uit, ik zag dat er nog zoveel winst te behalen viel bij mijn klanten.
Ik ontwikkelde daarom het SENSA SHINE TRAJECT waarin ik al mijn expertise en coachingsvaardigheden samenbracht zodat de transformatie grootser werd.
Want wat er dan ontstaat is echt Magic!
Het geeft mij zo enorm veel voldoening om vrouwen dat Next Level gevoel te laten ervaren!

EEN OPLEIDING DIE COMPLEET IS EN GAAT VOOR TRANSFORMATIE!

 

Het vak van Stijlcoach lijkt helemaal te kloppen voor jou!
Alles wat je leuk vindt komt hierin samen: met vrouwen werken, psychologie, persoonlijke ontwikkeling, je creativiteit gebruiken, je liefde voor schoonheid, stijl en kleur tot uiting laten komen.
Je wilt geen oppervlakkige plaatjes of metamorfoses creëren, jij weet ook dat dat niet blijvend is. Je houdt van duurzaamheid en diepgang.
Jij bent open minded, denkt niet graag in hokjes. De (theoretische) regeltjes van hoe het hoort en moet zeggen jou ook niet zoveel.
Het advies dat jij wilt geven mag persoonlijk en op maat zijn, dat geeft je pas echte voldoening.

 

Je houdt van afwisseling en vrijheid, hoe fijn zou het zijn als je werkt op jouw manier?
Het ondernemerschap lijkt je daarvoor ideaal, maar ja, dan nog de juiste opleiding vinden.
Je hebt al heel wat uurtjes doorgebracht op internet. Allerlei sites van opleidingen bekeken, alleen, het is het allemaal net niet…
Je mist uitgebreide lessen over Kleurenanalyse, de opzet van je Business.
Het is of hip en trendy, voor Power vrouwen, een tikkeltje ouderwets, te onpersoonlijk of je mist diepgang.

 

Heel herkenbaar, want ik was ook zoekende naar de juiste opleiding en liep precies tegen hetzelfde aan.
Daarom ontwikkelde ik de Sensa Stijlcoach School zoals ik hem zelf zou willen: een opleiding die compleet is, diepgang heeft en gaat voor transformatie!

ERVARINGEN VAN CURSISTES DIE JE VOORGINGEN
opleiding stijlcoach kleding en advies
opleiding stijlcoach kleding en advies cursist mirre
opleiding stijlcoach kleding en advies ilonka cursist
opleiding stijlcoach kleding en advies cursist ingelies

“Juni 2021 heb ik JA gezegd tegen de Sensa Stijlcoach School en daar ben ik zo dankbaar voor.

De reden dat ik voor Anique gekozen heb is eigenlijk, omdat het, toen ik haar de eerste keer sprak via Zoom, gelijk goed voelde. 

Anique is een heel warm en zacht persoon en dat straalde door het scherm heen. Maar ze is ook heel krachtig en kundig. Ze heeft een duidelijke visie en missie, dat sprak mij ook enorm aan.

 

De lessen van Anique hebben mij niet alleen heel veel over het vak stijlcoach geleerd, maar ook heel veel over mezelf. Ik ben persoonlijk ook zo gegroeid en zoveel sterker geworden. 

Daarnaast heb ik mijn stijl nog helderder gekregen en mijn kleurpalet zelfs volledig omgegooid, omdat je tijdens de opleiding ook zelf het Stijltraject volgt. Dat is echt een meerwaarde aan deze opleiding.

 

Ik ben er helemaal klaar voor om mijn leven als stijlcoach te leven, het maakt me zo enorm blij!

Bedankt Anique voor het delen van al je kennis, voor je steun en voor wie je bent als mens!”

 

Mirjam de Groot
WERKEN VOLGENS DE SENSA-WIJZE

 

In deze opleiding is de bewezen SENSA-METHODE het uitgangspunt voor de lessen.
Deze is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring en kennis die ik heb opgedaan als modeontwerpster en Stijlcoach. Ik coachte vele vrouwen op deze manier tijdens hun 1 op 1 Shine traject.

 

Stap voor stap analyseer en inventariseer je alle onderdelen van haar garderobe en kijk je naar de vrouw als geheel:

 

~ Persoonlijkheid
~ Emoties
~ Mindset
~ Fysieke kenmerken
~ Lifestyle

 

Door haar de juiste kennis en tools aan te reiken versterk je haar mooiste kenmerken en vergroot je haar authentieke uitstraling.
Maar je leert ook om te kijken naar andere zaken die invloed hebben op haar uitstraling, zoals de liefde voor haar lijf, het koopgedrag en de overtuigingen die ze heeft over zichzelf.
Door haar bewustwording te vergroten en aan de slag te gaan met haar mindset, snapt, voelt en ziet je klant wat de juiste kleuren, pasvorm, stijl voor haar uitstraling doen. Naast de theorie oefen je gelijk in de praktijk met proefdames.

 

Je geeft haar het zelfvertrouwen wat ze nodig heeft om het vervolgens zelf te kunnen en te doen. Coaching en creativiteit komen hier mooi samen.
Geen quick mix of een metamorfose for one Day, maar een persoonlijk, duurzaam en kwalitatief advies die zorgt voor groei en een blijvende transformatie.

 

 

WAT GA JE LEREN

 

~ Je leert hoe je een stijl creëert die authentiek is. Die haar eigenheid en kenmerken versterkt zodat haar kleding een weerspiegeling is van haar persoonlijkheid.

 

~ Je leert om heel bewust naar vrouwen te kijken; wat heeft ze nodig, wat zegt ze tussen de regels door, wat zegt haar lichaamstaal?
Door de juiste vragen te leren stellen geef jij als coach de inzichten die ze nodig heeft waardoor haar zelfvertrouwen groeit.

 

~ Je leert om een persoonlijk en duurzaam kleuradvies te geven volgens het SENSA-KLEURPLAN. Je klant snapt, ziet en voelt nu wat kleuren en dessins voor haar doen en hoe ze deze kan toepassen.

 

~ Je leert hoe een vrouwenlichaam in elkaar zit zodat je haar de juiste pasvormen kunt adviseren waarbij haar figuur het beste tot z’n recht komt. Stoffen en kwaliteiten spelen hierin een grote rol, hier leer ik je alles over.

 

~ Je leert hoe je een overzichtelijke garderobe samenstelt en een Wardrobe Capsule creëert die past bij de lifestyle van je klant. Je leert combineren, styling toepassen en wat accessoires voor haar uitstraling kunnen doen.

 

~ Je leert hoe je haar garderobe op de juiste manier aanvult met een personal shopping sessie op maat. Je leert hoe je dit efficiënt aanpakt en waar je op moet letten om het juiste resultaat te kunnen leveren zodat het haar tijd en energie bespaart. Je weet nu hoe je de juiste (duurzame) merken en winkels selecteert en vindt voor je klant.

 

~ Je leert alles voor het opzetten van je bedrijf waarbij ik je een vliegende start geef. Ik deel al mijn ondernemerslessen met jou die mij tot een succesvolle Stijlcoach hebben gemaakt. Je ontdekt jouw super power, zodat je gaat ondernemen op jouw eigen authentieke manier.

 

~ Ik leer je voor het beste te gaan, geen concessies te doen als het gaat om kwaliteit, uitstraling, pasvorm, alles moet kloppen. Dan creëer je uitstraling bij een vrouw die Next Level is. Dat is waar Sensa voor staat en jou onderscheidt als Stijlcoach!

kleuranalyse: gebruik van kleurdoeken
Stijlcoach opleiding kleurkaart
Kleur en kledingadvies
WAT LEVERT DEZE OPLEIDING JE OP

 

~ Je kunt direct aan de slag als Stijlcoach want je hebt nu alle expertise in huis om je klanten transformerende resultaten te geven. Je hoeft geen aanvullende opleidingen meer te volgen om van start te kunnen gaan.

 

~ Door jouw waardevolle advies en coaching snapt ze nu eindelijk hoe het zit met haar kleuren, pasvorm en stijl. Het geeft haar rust en overzicht, eindelijk geen stress meer wanneer ze voor haar kast staat of onverwachts een speciale gelegenheid heeft.

 

~ Jouw klant weet nu hoe ze de Next Level items kan vinden tijdens het shoppen. Kleding die een aanvulling is voor haar garderobe en geen opvulling, dat scheelt haar een hoop energie en frustratie.

 

~ Jouw zelfvertrouwen is zo gegroeid door alle know how die je hebt gekregen en de oefeningen in de praktijk die je met proefklanten hebt gedaan. Daardoor ben jij van grote waarde en een inspiratiebron voor jouw klanten.

 

~ Het geeft je diepe voldoening om al je talenten te gebruiken, je bloeit daardoor als nooit tevoren. Dit heeft ook weer z’n effect op je privéleven.

 

~ Jouw uitstraling en garderobe hebben ook een zichtbare groei doorgemaakt tijdens deze opleiding: wat jouw klanten doormaken, ervaar jij zelf ook, zo kun jij je nog meer inleven in hen.

 

~ Jij trekt nu precies de juiste klanten aan door jouw uitstraling. Dit is wat jouw klanten ook weer gaan ervaren in hun leven en business.

 

~ Je bent trots op jezelf, je hebt nu je eigen bedrijf. Jij laat vrouwen stralen en maakt de wereld zo een stukje mooier!

LESPROGRAMMA

 

 

Lesdag1: Intake & Stijl
Lesdag 2: Kleurenanalyse deel 1
Lesdag 3: Kleurenanalyse deel 2
Lesdag 4: Pasvorm
Lesdag 5: Garderobe
Lesdag 6: Shopping
Lesdag 7: Businessopzet
Lesdag 8: Terugkomdag (na 3 maanden)

 

PRAKTISCH

 

START: vrijdag 23 september (VOL)
De overige lesdagen zijn op: 14 okt, 11 nov, 2 dec, 6 jan, 27 jan, 17 feb 2023.

 

Maart 2023 start de volgende ronde (nog 3 plekjes beschikbaar).

Je kunt je nu al aanmelden.

 

TIJD: 10 – 17 uur.

 

WAAR: Leiden.

 

AANTAL: max 4 personen.

 

INCLUSIEF

 

– Lunch + drinken & gezonde versnaperingen.
– Kleur en werk materialen.
– Persoonlijk Kleurplan + kleurenpaspoort.
– Huiswerkopdrachten en feedback.
– Begeleiding via mail/WhatsApp.

VOOR WIE IS DE DE SENSA STIJLCOACH SCHOOL?

 

– Voor ondernemende vrouwen met liefde en talent voor kleur, creativiteit en coaching.
– Voor Stijlcoaches die verdieping zoeken.
– Voor modemensen: retailer, verkoopsters, inkoopsters die graag persoonlijker en verdiepender advies willen leren geven.
– Coaches en psychologen die hun klant op alle vlakken willen laten Shinen, zowel van binnen als van buiten.

 

Ben jij een vrouw met een Missie en heb je een drive?
Ben jij oprecht geïnteresseerd in wat vrouwen beweegt?
Heb jij gevoel voor stijl, kleuren en stoffen?
Ben jij creatief en eigen?
Ben jij een aanmoediger maar ook eerlijk?
Ben jij leergierig en nieuwsgierig?

 

Dan is het vak van Stijlcoach op jouw lijf geschreven!

 

Wil jij graag weten of dit de opleiding is die je zoekt?
Maak dan een afspraak met mij.

ERVARINGEN VAN VROUWEN DIE HET SHINE TRAJECT HEBBEN GEDAAN
Fenneke van Vliet

Coach/ trainer

 

Wat heb ik genoten van ons Stijltraject. Ik heb het gemarkeerd als één van de hoogtepunten van 2021. Je was praktisch, benaderbaar, eigenwijs en scherp.

 

Ik heb erg veel van je geleerd en pas dat dagelijks toe. Eigenlijk was je traject daarmee niet alleen een eenmalig cadeau aan mijzelf, maar een investering in kennis die ik de rest van mijn leven met mij meedraag, letterlijk en figuurlijk.

 

Graag bedank ik je voor de goede adviezen, geduld en spot on keuzes. Door jou heb ik anders naar mijn kledingkast leren kijken, doe ik veel minder internet miskopen en ga ik met nog veel meer plezier en zelfverzekerdheid een kledingwinkel in. 

 

Lieve Anique, erg veel dank voor het traject dat wij samen bewandelden, ik genoot van elk moment!

Wendela Lam

Docent middelbaaronderwijs

 

Anique is een echt een bijzondere fijne vakvrouw! Ze is iemand die niet werkt zoals andere kleur en stylecoaches, maar nog een stapje verder gaat.

 

Ze kijkt en luistert goed naar wie je bent en wie je wilt zijn en wat je wilt uitstralen. Dat heeft mij enorm geholpen om juist meer kleur te geen dragen in plaats van te kiezen voor de meer gedempte en veilige kleuren.

 

Door een middag met stijl en pasvorm bezig te zijn weet ik door Anique haar heerlijk eerlijke kijk en uitleg wat ik vooral niet meer moet doen en wat juist wel. Samen shoppen is echt een fijne aanvulling. Je gaat van theorie naar praktijk, van denken naar doen.

 

Door in de shopsessie alles uit te proberen wat je hebt geleerd, zie je dat het werkt. Door dit traject heb ik zoveel geleerd. Ik bouw nu aan een garderobe die wat kleur en stijl betreft echt bij me past en laat zien wie ik ben. Zo fijn!

 

Het is zo fijn om voor je kast te staan met kledingstukken die echt iets voor je doen. En helemaal leuk om te zien dat het ook echt werkt, anderen zien dit ook en vertellen je dat je er goed uitziet!

Willemijn

Directeur overheidsorganisatie

 

Waar ik in 2 eerdere trajecten bij een kleur- en kledingadviseur er niet in slaagde om erachter te komen wat mij nou het beste staat, lukte dat met Anique wel.

 

Zij biedt een wel doordacht traject aan waarbij ze met veel zorg, eerlijkheid en vooral aandacht met je aan het werk gaat. Want ja, je moet het uiteindelijk ook zelf kunnen. Kunnen zien welke kleuren, stoffen en modellen bij je passen.
Kritisch kunnen zijn naar je huidige garderobe en bij het shoppen.

 

Kritisch, want Anique gunt je het beste en coacht je zodat je met minder dan het optimale resultaat geen genoegen meer neemt.
En daarbij let ze heel goed op jouw wensen en legt ze niet haar eigen stijl of een niet realistisch plaatje op.

 

Het shoppen leverde een stevige basisgarderobe op die ik zowel voor mijn werk met veel representatieve eisen als in mijn vrije tijd kan gebruiken.

 

Kortom, een investering die zeker zijn waarde heeft opgebracht!