Mijn favoriete webshops TOP 10

 

Lieve jij,

Er gaat niets boven LIVE shoppen, maar de afgelopen tijd is maar weer gebleken dat jouw en mijn waarheid nog wel eens kunnen veranderen.

Online shoppen heeft ook zo z’n voordelen; je hoeft er niet de deur voor uit, je kunt er lekker thuis in rondlopen zonder pashokjes-gedoe, zonder al die prikkels en keuzestress in de winkel.

Maar om tot een goede keuze te komen en om teleurstelling te voorkomen, heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet. Om zo een duurzame aankoop te doen waar je écht blij van wordt, want dat is wat je wilt, toch!?

Om goed te slagen is het in eerste instantie belangrijk dat je weet wat jou STIJL is; wat vind je mooi, wat zijn jouw KLEUREN en PASVORM, misschien overbodig om te zeggen en voor mij vanzelfsprekend, maar daar begint het allemaal mee!

BELEVING:

Shoppen is een beleving, kiezen vanuit intuïtie, althans voor mij wel. Je voelt de sfeer van de winkel wanneer je binnenkomt, ziet de looks op de poppen, kiest een rek wat je aanspreekt qua kleuren, voelt de stoffen.
Toch kun je dit deels ook online benaderen.

~ Maak het zo concreet mogelijk waar je op zoek naar bent; een mooie top voor de zoomcalls (ik geloof dat dit deels een blijver is), een comfortabele maar stijlvolle broek….

~ Kies voor een aantrekkelijke webshop met een selectie van merken waar je van houdt: mooie duidelijke foto’s, op een model, kijkt zoveel fijner!

~ Neem de site van een merk waar je blij van wordt, deze is al in de juiste sfeer, vaak hebben ze ook een lookbook zodat je de kleding ziet als een set op een persoon.

~ Is er een winkel waar je blij van wordt en heeft deze ook een webshop?

KANS VAN SLAGEN:

> KLEURKEUZE: Hier gaat het vaak mis. De kleur komt niet altijd even goed over op een foto. Vergelijk een item op verschillende sites, ze maken vaak ieder hun eigen foto’s, om het zo het goed in te kunnen schatten.

> JUISTE MAAT: Een maat is niet altijd zoals aangeven ook al heb je je maten opgemeten en naast de tabel gelegd. Koop meerdere maten; 1 groter en 1 kleiner, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te sturen.

> JUISTE MATERIAAL: Check het materiaal via de product info. De kwaliteit is niet altijd goed te zien op de foto. Zo voorkom je teleurstelling vanwege de goedkope uitstraling!

> OOK HELPEND:

– Zorg dat je de kleding op een model (het liefste qua figuurtype passend bij jou) en niet op een flatlay om zo goed in te kunnen schatten hoe het valt.

– Kies voor lastige items een merk waar je bekend mee bent zoals voor schoenen of jeans. Je kent je maat en weet hoe deze valt.

EXTRA SERVICE: Veel (online) shops bieden nu extra service aan. Zoek je favoriete winkels eens op en kijk wat ze je te bieden hebben.

Online shoppen is voor mij niet de ideale manier zoals ik al aangaf, wel gebruik ik het altijd ter voorbereiding op de shopsessie met mijn klant.

Het kan een enorme uitkomst voor je zijn, alleen de kans op miskopen is best groot, dus wees streng, stuur het retour en doe geen concessies als het niet 100% naar je zin in is!

MIJN FAVORIETE WEBSHOPS TOP 10:

1. www.orangebag.nl: Webshop met een verzameling mooie merken. Ze hebben leuke inspiratie blogs.

2. www.shop-by-bar.nl: Nederlands merk met mooie kleding in een goede prijs/ kwaliteit verhouding!

3. www.bellamygallery.com: Prachtige knitwear in veel kleuren. Transparant in prijsopbouw en productieproces (heeft ook winkels).

4. www.bootz.com: Mooie merken tegen lagere prijzen, een outlet maar dan leuk.

5. www.sezane.com: Prachtig Frans duurzaam merk! Alleen al leuk om inspiratie op te doen!
Staat hoog op mijn verlanglijstje om hier eens wat van te kopen!

6. www.selected.com: Vrouwelijke hippe maar tijdloze kleding vanuit Scandinavië.

7. www.etsy.com/nl/shop/notPERFECTLINEN: Linnen kleding gemaakt door een familiebedrijf in Litouwen. Goede service, op maat maken mogelijk. Zelf heb ik geen ervaring met dit merk, maar hoor goede verhalen hierover van mijn klanten.

8. www.levi.com: Mooie jeans met veel maten en modellen voor elk figuur, customizen is zelfs mogelijk!

9. www.stylefile: Goede collectie sneakers van ultra hip en jong tot de klassiekers!

10. www.laredoute.nl: Betaalbare mode in frans stijltje.

 

Zoals je ziet zijn het niet allemaal duurzame merken en webshops.
Ik vind het belangrijkste dat je er blij mee bent, dat je er verliefd op bent, dan heb je er het meeste plezier van en doe je het er het langste mee!

Heb jij nog interessante adressen, geef je reactie dan onder deze blogpost, dan hebben andere vrouwen daar ook wat aan!

Liefs,
Anique

Geen reactie's

Geef een reactie