JOUW LIFESTYLE CIRCLE

 

Lieve jij,

Pas was Angelique bij mij voor haar pasvorm & garderobe sessie.Ze deed vorig jaar een challenge met zichzelf en kocht een jaar lang geen nieuwe kleding. Deed mee aan verschillende cursussen en kreeg zo meer inzicht in haar kleedbehoeftes.Ruimde een hoop op, maar had nog steeds genoeg.Ze had behoefte aan meer verdieping en spaarde voor het Shine traject.Ze heeft een eigenzinnige, niet mainstream stijl; vintage geïnspireerd. Ze ging (nu even niet) graag naar retrofeestjes en pakt dan heerlijk uit met mooie jurken, leuke schoenen en bijpassende make up en haar, helemaal in stijl. Ze had dan ook meer dan 80 jurken (nu nog 25).Voor haar werk (ze werkt in de kinderopvang) draagt ze hele andere (haar oude) kleding, niet haar leuke jurken. Ze zien daar dus een hele andere Angelique…Toen we haar lifestylemomenten eens in kaart brachten bleek deze niet in balans te zijn met haar garderobe.Want die feestje had ze af en toe, maar naar haar werk was ze zo’n beetje de helft van de week.In haar vrijetijd (de andere helft) droeg ze ook left overs.Die prachtige jurken bleven dus in de kast hangen, zo jammer…Tijd dus om het in balans te brengen en de draagbare jurken naar haar werk en ook thuis te gaan dragen. Een paar items erbij en dan is het compleet en in balans.

 

 

Hoe zit dat bij jou?Heb jij het idee dat jouw lifestyle momenten kloppen met jouw garderobe?Ik zie het hier heel vaak mis gaan, net als bij Angelique.
Maar hoe pak je dat aan?

PLAN VAN AANPAK:

1/ Maak voor jezelf een lijstje met kleedmomenten. Wat doe je allemaal in een week, maar ook in in een jaar?

Wat suggesties:– Lounge– Vrijetijd– Werk– Uitgaan– Event– Feest– Podium– Fotoshoot– Sport– Klussen/ tuin– …………….

2/ Verdeel deze gelegenheden in verhouding naar tijd.
Waar besteed je veel tijd aan waar weinig, teken dit in op de lifestyle circle.

3/ Kijk nu eens met je garderobe hoe dat zit bij jou. Maak stapeltjes of hang het in categoriën op een rekje, zo creëer je overzicht.

4/ Check je stapeltjes met je lifestyle circle:

– Voor welke gelegenheid heb je veel kleding maar doe je weinig, zoals in het verhaal van Angelique?
– Voor welk moment heb je geen kleding en ontbreekt er nog, zoals ik voor bijvoorbeeld een podiummoment.

Benieuwd wat voor aha momenten jou dit geeft en wat jouw vervolgstappen worden, laat het hieronder weten in de comments.

Liefs,Anique

 

Geen reactie's

Geef een reactie