kledingadvies
ERVARINGEN
Thea Reedeker

Leerkracht Basis Onderwijs, Illustratrice

 

“Jarenlang vond ik al mijn kleding op rommelmarkten, in kringloopwinkels en op de Noordermarkt. Ik had een eigen stijl waarin je mijn creativiteit goed zag.

 

Totdat ik moeder werd, mijn lichaam veranderde, mijn haar werd donkerder en ik gewoon ouder werd. Jarenlang worstelde ik ermee; wat moet ik aan? Ik kon geen kleding vinden en mijn stijl veranderde in donkere kleuren met maar één doel; mijn lijf verstoppen, totdat ik Anique inschakelde.

 

Wat was het fijn om mijn verhaal te kunnen doen en begrepen te worden. Anique is niet zomaar een Stijlcoach, ze gaat dieper dan dat! Ze kijkt echt naar jou als mens, midden in je leven. Je lijf, je dagelijks leven, waar je wel en niet van houdt, je kleuren, alles passeert de revue.

 

Ze is eerlijk, maar vol compassie en dat is precies wat ik zocht. Iemand die objectief naar mij, mijn lijf en mijn garderobe kijkt, mij zou helpen om mijn stem qua kleding weer te vinden.

 

Ik heb van A tot Z genoten, vooral het shoppen was echt waardevol. Langzaamaan bouw ik de garderobe die past bij dit seizoen van mijn leven en die mijn creativiteit uitstraalt. Mijn zelfvertrouwen wordt steviger en ik geniet weer van het combineren.

 

Het beste kado wat ik mezelf kon geven!”

 

(Thea deed het Sensa ~ Stijlplan)

Corine de Boer

HR-analist

 

“De stijlsessies met Anique hebben me geholpen bij het zoeken naar mijn kledingstijl. Ik merkte dat ik wat aan de veilige kant was gaan zitten met de keuzes voor kleding en ze heeft me geholpen om weer terug te gaan naar wat ik écht leuk vind.

 

Ik vond het best spannend om voor de spiegel te gaan staan en te kijken naar mezelf. Maar omdat Anique zo rustig en niet veroordelend is, was het als snel prima.

 

Wat ik ook heel fijn vind aan haar is dat ze niet op zoek gaat naar het “modebeeld” van nu, maar naar een stijl die bij je past. Daarbij let ze niet alleen op je lichaamsvormen maar kijkt ze ook naar je karakter, dat vond ik heel prettig.

Ze geeft heel veel advies over welke snit wel of niet iets “voor je doet”, zonder dat het echt vervelend is. En, gelukkig mag je best afwijken van de meest ultieme snit. Het gaat er ook om of je je er goed in voelt.

 

We zijn samen mijn kast doorgegaan en ik kon bij de tweede sessie al vrij goed benoemen wat wel en niet “iets voor me doet”. Ik heb veel kleding weggedaan en bij de weinige aankopen die ik tot nu toe heb gedaan ben ik veel bewuster bezig met kleur en stijl.

 

Het grootste inzicht wat ik heb opgedaan is dat het beter is om twee leuke kledingstukken te hebben van goede kwaliteit, dan 10 van iets mindere. Ik ben heel tevreden en werd heel blij van de bezoeken van Anique. Een aanrader!”

 

(Corine deed het Sensa ~ Stijlplan)

Hilde Backus

Wandelcoach

 

“Wow Anique, je hebt me gezien en gehoord!

 

Shoppen in mijn klerenkast was een ontdekking en nu met enkele nieuwe kleren voelt het compleet. Mooie stoffen, kwaliteit en eenvoud. Bruikbaar en praktisch als wandelcoach voor binnen en buiten.

Ik heb nu richting en oriëntatie, voorheen kocht ik maar wat en vooral niet veel.

 

Dank ook voor de overzichtelijke setjes, wat een nieuwe mogelijkheden.

Dat ik ze op beeld van je heb gekregen geeft houvast, daar ben ik blij mee. Ik zie nu wat me goed staat.

Dank voor je een superheldere, volledige en bruikbare verslag.

Ik heb enorm veel ontdekt over mijn klerenkast en wat wel en niet bij me past.

 

Je rust en geduld, je balans tussen ruimte en richting geven maakten het ontspannen verwenmomenten met enorm veel resultaat”.

 

(Hilde volgde het Sensa ~ Stijltraject)

Paula Smit

Spiritueel coach

 

“Een tijdje geleden mocht ik kennismaken met Anique. Ik had geen eerdere ervaringen met een Stijlcoach en was dan ook erg benieuwd.

 

Het meebrengen van mijn eigen kleding vond ik heel prettig, omdat ik daarna heel helder had welke kleuren mij het beste staan. Wat ik heel fijn vond was de aandacht en de tijd die er voor mij genomen werd. Na deze middag wist ik precies welke kleuren mij het mooiste staan en ook waar ik mezelf het prettigste bij voel. Het deed mij beseffen dat je kleding op een heel andere manier kunt inzetten en dat het je persoonlijkheid kan versterken.

 

Ook haar kijk op duurzaamheid sprak me erg aan. Je kunt hier zelf zoveel aan bijdragen door bewust naar je kleding te kijken en te combineren. Nu ik weet welke kleuren mooi bij elkaar staan, is dat een stuk makkelijker. Dank je wel lieve Anique voor de mooie middag!”

 

(Paula deed het Sensa ~ Kleurplan)

Angelique van der Zijden

Coach & Innergoldfinder

 

“Toen ik vooraf aan de kleuranalyse mijn kledingkast doorliep realiseerde ik mij dat het niet aandoen van kledingstukken niet alleen lag aan de stof of de pasvorm, maar dat het ook met de kleur te maken kon hebben.

 

Ik draag veel zwart en heb de afgelopen jaren daar kleuren aan toegevoegd, veelal lichte koele kleuren! En inderdaad, ik ben een donker warme kleurentype stelde Anique vast! Ik ben nog steeds dol op die kleuren maar met haar hulp kan ik die kledingstukken nu ombouwen naar mijn type en dat geeft een heel licht gevoel. Want ik vond het zonde om die kleren weg te gooien terwijl ik ze nauwelijks droeg.
Nu kan ik met een gerust gevoel mijn kledingkast leger maken en heb ik weer overzicht! Zo fijn en bijzonder dat dat het effect was van de kleurenanalyse!
De sessie met Anique was heel prettig! Ik had mijn koffer vol kleren bij me en ze liep er rustig en liefdevol doorheen. Dat voelde heel respectvol en fijn!”

 

(Angelique deed het Sensa ~ Kleurplan)

Marieke Borst

Leerkracht basisonderwijs

 

“Ondanks dat ik al aardig de goede richting in dacht, heb ik toch alles veel helderder nu en dat geeft rust. Heb inderdaad alle zwarte items die ik nog had weggedaan. Vooral je tip; zomershirtjes en tops nu scoren, ter harte genomen. Zodoende heb ik nu wat brique shirtjes klaar liggen!

 

En afgelopen dagen zijn we een nachtje weggeweest en hebben we lekker geshopt in Amersfoort. Helemaal leuk; een jurkje van gereceyclede petflessen in brique op de kop getikt! Het kleurenpaspoort had ik meegenomen!”

 

(Marieke deed het Sensa ~ Kleurplan)